Počet porcí: 2 až 3

Doba přípravy: 15 minutLibanonské Tabbouleh 1

Doba vaření: 15 minut

Suroviny:

140g bulguru

400g rajčat

1 citron

50g čerstvé bazalky nebo máty

1 stroužek česneku

3 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

Postup:

1. Bulgur 3x dobře propláchneme. V poměru 1:1 s vodou povaříme asi 15 minut. Necháme zakryté odpočinout na 5-10 minut, poté načechráme vidličkou. Přebytečnou vodu slijeme.

2. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Petržel a bazalku (mátu) nasekáme najemno, česnek prolisujeme a vše smícháme. Do vzniklé směsi přidáme zchlazený bulgur, olivový olej a dle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a důkladně promícháme.