Sbor Církve adventistů sedmého dne
Libanonské tabbouleh
Počet porcí: 2 až 3
Doba vaření: 15 minut
Suroviny:
140g bulguru
400g rajčat
1 citron
50g čerstvé bazalky nebo máty
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
1. Bulgur 3x dobře propláchneme. V poměru 1:1 s vodou povaříme asi 15 minut. Necháme zakryté odpočinout na 5-10 minut, poté načechráme vidličkou. Přebytečnou vodu slijeme.
2. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Petržel a bazalku (mátu) nasekáme najemno, česnek prolisujeme a vše smícháme. Do vzniklé směsi přidáme zchlazený bulgur, olivový olej a dle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a důkladně promícháme.