proc-nezkusit-viruOd soboty 29.10. se koná v karlovarském sboru církve adventistů (Plzeňská 49) série šesti duchovních večerů pro širokou veřejnost s pastorem Pavlem Šimkem pod názvem Proč nezkusit cestu víry?

První setkání nazvané „Nemohu nevěřit“ s podtitulem „Co bylo dříve, myšlenka nebo hmota?“ se uskutečnilo v sobotu 29.10. od 17 hodin. Hostem večera byl přední evropský vědec v oboru molekulární chemie a genetiky Prof. RNDr. Vladimír Král, DrSc., člen sboru církve adventistů v Praze na Vinohradech.

Druhé setkání s názvem „Dobro silnější než zlo“ aneb „Kdyby byl Bůh, nikdy by nedopustil“ se uskuteční opět v sobotu 5.11. v 17:00.

Účastníci si budou moci poslechnout a promluvit o svých duchovních potřebách, o Bohu, Bibli, lásce a jejích zákonitostech, o modlitbě, vztazích, o tom, co podle posvátných textů Bible je po smrti a dalších tématech. Pro návštěvníky je připravena také nabídka duchovní literatury zdarma nebo za dotovanou cenu.

pavelDvaašedesátiletý duchovní Pavel Šimek studoval teologii na londýnské Newbold College, má bohaté životní zkušenosti z práce s lidmi, víc jak deset let také pracoval jako kaplan ve vězeňské službě. Nyní je kazatelem ve sboru Bethany, duchovně slouží i lidem zaměstnaným v pražském michelském BB Centru. Je ženatý, má tři děti a čtyři vnoučata.